Skip to content Skip to footer

Fabrika İlaçlama

Bilindiği üzere insanlar en çok iş merkezlerinde, üretim yapılan, özellikle gıda üretimi olan fabrika gibi ortamlarda, bir araya gelmektedir. Bu alanlarda meydana gelebilecek böcek ve haşere istilaları da insan popülasyonunun fazla olmasından dolayı ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Aynı zamanda bu fabrikalar çoğunlukla hizmet sektöründe görev yaptığı için ürünler aracılığı ile böcekler ve bu böceklerin atıkları farklı noktalara istemeden de olsa gönderilebilmektedir. Bu sebeple fabrikaların böcek varlığında ve hatta böcek varlığı olmasa da ilaçlatılması gerekmektedir.

Tahmin edilebileceği gibi fabrikalar sürekli olarak aktif olan ve çalışmaya devam eden yaşam alanlarıdır. Bu nedenle fabrikaların ilaçlanırken çalışması aksatılmayacak şekilde ilaçlanması gerekmektedir. Bu noktada en çok tercih edilen ilaçlama yöntemlerinden olan kokulu, kokusuz ve jel ile ilaçlama yöntemi tercih edilmektedir. İlaçlama ekipleri fabrikada bulunan böcek türlerini, böceklerin miktarını ve hangi ilaçtan etkilendiklerini belirledikten sonra bu ilaçlama yöntemlerinden birini ya da birden fazlasını kullanarak fabrika ilaçlama işlemi yapabilmektedir.

Etkin ilaçlama fabrikalara da ilaçlama hizmeti vermektedir.
Bahsettiğimiz bu ilaçlama yöntemleri uygulanırken fabrikanın boşaltılmasına gerek duyulmamaktadır. Yalnızca ilaçlama süresince fabrika ilaçlama ekipleri dışında herhangi bir kişinin olmaması yeterlidir. İlaçlama ekipleri belirledikleri böcek türüne göre ya da önlem amaçlıysa kombine ilaçlama yöntemleri ile ortamı ilaçladıktan sonra en az 4 saat süreyle ortama hiçbir canlı girmemelidir. Bu süre sona erdikten sonra çalışanlar fabrika içerisine giriş yapabilir ve fabrika çalışma düzenine devam edebilir.

Bazı kişiler fabrika ilaçlama işleminin ne zaman yapılması gerektiği konusunda bilgi eksikliği yaşamaktadır. Aslında bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü her bölgede farklı böcek türleri farklı zamanlarda üreyip istilaya neden olmaktadır. Ancak fabrika sahipleri önlem amaçlı bir ilaçlatma yapmak istiyorlarsa yaz ayına girerken ve yaz ayından çıkarken ilaçlatma yamaları yeterli olmaktadır.

Bu şekilde böcek ve haşere istilası ortaya çıkmayacak, olası problemlerin önüne geçilecektir. Ancak bu durum fabrikanın tamamen böceklerden arındırılacağı ya da ilerleyen süreçlerde tekrar ortaya çıkmayacağı anlamına gelmemektedir. Eğer fabrikada meydana gelebilecek istilaların tamamen önlenmesi isteniyorsa düzenli periyotlarla ilaçlama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu sayede böcek ve haşere en az oranda görülecektir.

× Nasıl yardımcı olabiliriz?